Konferencia                         Pszichoterápiás Tanács                        Facebook
Copyright 2018 MASZKPTE 

Letölthető Képzési Rend

INDULÓ SZEMÉLYKÖZPONTÚ PSZICHOTERÁPIÁS/TANÁCSADÓI MÓDSZERSPECIFIKUS KÉPZÉSEK
a Képzési Rend szerint:

Kérjük olvassák el a részletes tájékoztatókat!
Személyközpontú kiképző csoport indul 2022 tavaszán, Budapesten

2022 tavaszán (előreláthatóan márciusi kezdéssel) személyközpontú pszichoterápiás és tanácsadási teljes módszerspecifikus képzés indul. Az első, önismereti blokk, sikeres teljesítése a képzés további részének bemeneti feltétele. Habár a modulok önmagukban is elvégezhetők, a teljes tanfolyam szerves egységet alkot.

A csoportot Rózsa Ildikó, klinikai szakpszichológus, kiképző személyközpontú pszichoterapeuta, valamint Imre Gábor, klinikai szakpszichológus-jelölt, a képzésbe meghívott személyközpontú tanácsadó vezetik.

A tanfolyam havi egy vasárnapi napot vesz igénybe, alkalmanként 8 tanórában, szünetekkel. A helyszín Budapest központi része. Az önismereti modul 4 féléven át zajlik, összesen 20 alkalommal (160 óra). Az önismereti blokkot tréning/elmélet és szupervíziós fázis követi (150 óra tréning/elmélet és 100 óra szupervízió). A teljes képzés 4,5-5 év alatt végezhető el. Az első alkalom tervezett dátuma március 6, a későbbi időpontokat közösen beszéljük meg. A csoport maximális létszáma 20 fő.

Az önismereti részt személyes formában kezdjük meg, a csoport az aktuális járványügyi fejleményeket mérlegelve és a jogszabályi változásokat követve időszakosan online folytatódhat. Amennyiben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a személyes indulást, az első alkalom idejét halasztjuk.
A személyközpontú önismeret a szakpszichológus és pszichoterapeuta képzésekben hivatalosan elfogadott, akkreditált módszer. A tanfolyam a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében és képzési rendje szerint folyik. http://www.szemelykozpontu.hu/files/ujkepzesirenddatum.pdf

Pszichoterapeuta szakképzésben lévő szakorvos és szakpszichológus hallgatók számára a szakvizsga abszolválásakor "személyközpontú pszichoterapeuta", másoknak "személyközpontú tanácsadó" tanúsítványt adunk.
A képzésünkre az Egyesület Képzési Rendjében meghatározottakkal összhangban orvos, pszichológus, és egyéb segítő szakmákban dolgozó, diplomás és/vagy felsőbb éves egyetemi hallgató jelentkezőket várunk (pedagógus, mentálhigiénés szakember, szociális munkás, lelkész, stb.).  A jelentkezés bemeneti feltétele a fenti területeken abszolvált BA diploma. A szupervíziós fázis megkezdéséhez megszerzett MA diploma szükséges. Az önismereti fázissal egyidejűleg más csoportos önismeretben való részvétel kontraindikált.
Figyelem, a képzést elvégző szakemberek csak a saját működési területükön használhatják a személyközpontú szemléletet, a képzés új szakmai jogosultságot nem ad!

A képzésbe való bekerülés feltétele a kiképzők által folytatott, díjköteles első interjún való részvétel, amikre februári, pénteki és vasárnapi napokon kerül sor, online formában. A csoport kiegyensúlyozott működése érdekében nem, életkor, stb. tekintetében előnyös a vegyes összetétel - a beválasztás során így szempontként jelenik meg a csoport egészéhez való relatív illeszkedés.
A képzés díja szemeszterenként előre fizetendő, és az inflációt követően módosulhat.

A jelentkezéseket az alábbi címeken várjuk, mindkét csoportvezetőnek címezve:
Rózsa Ildikó: ildiko0rozsa@gmail.com, Imre Gábor: imre.jg@gmail.com.

Minden egyéb kérdésre emailben készségesen válaszolunk. Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak szakmai CV-t és motivációs levelet.
Kiképzőink

Kiképző pszichoterapeuták: Dr. Bajza Yvonne, Dr. Kovács Dóra, Dr. Pintér Gábor, Dr. Ratkóczi Éva, Rózsa Ildikó, Dr. Tóth Erika, Prof. Dr. Tringer László
Személyközpontú kiképzők: Dr. Szászné Bán Judit, Dr. Draskóczy Magda, Dr. Speer Józsefné, Török Iván

A képzésbe meghívott személyközpontú csoportvezetők: Ajtay Gyöngyi, Imre Gábor, Kostyalik János, Dr. Klein Izabella, Pataky KrisztinaKedves Tagtársunk, Kedves Jelentkezők!

A Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület Tanulmányi Bizottságának állásfoglalása az Egyesület hallgatói és oktatói számára:
A módszerspecifikus személyközpontú képzésben a hatályos járványügyi intézkedések alapján, május 24-től vissza lehet térni a kontaktóra megtartására. Ettől a dátumtól kezdve ismét indítható személyközpontú kiképző csoport önismereti blokkal.
Kérjük, hogy a visszaállás, a hallgatók és az oktatók igényeit figyelembe véve biztonságosan, a jelenlegi járványügyi rendelkezéseket betartó módon történjen!
Köszönjük a türelmet és a kitartást módszerünk és oktatóink mellett!

Dr. Tóth Erika Hajnalka elnök
az Elnökség és a Tanulmányi Bizottság nevében