Konferencia                     Pszichoterápiás Tanács                       Facebook             
Copyright 2018 MASZKPTE 
Képzéseinkről

Induló képzések

2019 őszén dr. Tóth Erika kiképző személyközpontú pszichoterapeuta, Bán Judit személyközpontú kiképző és Rózsa Ildikó személyközpontú pszichoterapeuta vezetésével személyközpontú pszichoterápiás és tanácsadási teljes módszerspecifikus képzés indul.
A tanfolyam havi egy szombati (esetenként vasárnapi) napot vesz igénybe, 8 tanórában. Az önismereti rész két tanéven át zajlik, összesen 20 alkalommal (160 óra), ezt követi a trénig/elméleti fázis (150 óra csoport + 20 óra terápiás lánc), majd a szupervízió (100 óra). A teljes képzés elvégzése a pszichoterápiás szakképzés akkreditált módszerspecifikus részének teljesítését is jelenti. Az önismereti rész beszámítható a klinikai szakpszichológus képzésbe, illetve számos más intézmény/képzőhely által előírt önismereti blokknak megfelel.
A tanfolyam a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében és képzési rendje szerint folyik (lásd a honlapon alább). Pszichoterapeuta szakképzésben lévő szakorvos és klinikai szakpszichológus hallgatók számára "személyközpontú pszichoterapeuta", másoknak "személyközpontú tanácsadó" végzettséget ad. A képzésünkre orvos, pszichológus és egyéb segítő szakmákban dolgozó, diplomás és/vagy felsőbb éves egyetemi hallgató jelentkezőket várunk (pedagógus, mentálhigiénikus, szociális munkás, lelkész, stb.) A csoport kiegyensúlyozott működése érdekében nem és kor tekintetében vegyes összetétel javasolt, a kiválasztásnál ezeket a szempontokat is figyelembe vesszük. A képzésbe való bekerülés feltétele a kiképzők által folytatott első interjún való részvétel, melyben a jelentkezők motivációját, elkötelezettségét, teherbírását vizsgáljuk, a lemorzsolódások megelőzése érdekében. Az első interjú díjköteles. A jelentkezéseket az alábbi címeken várjuk (mindkét csoportvezetőnek címezve), és minden egyéb kérdésre emailben készségesen válaszolunk.
Rózsa Ildikó: ildiko0rozsa@gmail.com, Bán Judit: szaszban@windowslive.com

Letölthető képzési rend

Tanúsítványok
A program az előképzettségtől és a képzés céljától függően kétféle végzettséget tud adni.
Szakorvosok és klinikai szakpszichológusok számára képzésünk a pszichoterapeuta szakvizsga részét képező módszer-specifikus fázis. (A proedeutikai- és a klinikai fázis valamelyik klinikai képzőhelyen szerezhető meg). Végzés után személyközpontú módszer-specifikus képzést igazoló tanúsítványt tudunk kiadni.
Aki nem pszichoterapeuta szakvizsgára törekszik, hanem személyközpontú tanácsadóvá, vagy mentálhigiéniás szakemberré, (counsellorrá) szeretne válni, a képzés elvégzése után személyközpontú tanácsadó tanúsítványt kap. Ez a tanúsítvány őt tanácsadásra és teamben történő pszichoterápiára jogosítja, önállóan nem végezhet pszichoterápiát, mivel ez a tevékenység a magyar törvények értelmében pszichoterapeuta szakvizsgához kötött.

Nemzetközi tanúsítványról bővebben

Kiképzőink
Kiképző pszichoterapeuták: dr. Bajza Yvonne, dr. Kovács Dóra, dr. Pintér Gábor, dr. Ratkóczi Éva, dr. Tóth Erika, Prof. dr. Tringer László.
Személyközpontú kiképzők: dr. Szászné Bán Judit, dr. Draskóczy Magda, dr. Speer Józsefné, Török Iván.
Kiképzővé válás útján haladnak: Ajtay Gyöngyi, Rózsa Ildikó.


Jelenleg futó képzések
Az Egyesület keretében jelenleg több kiképző csoport működik ( sorszám szerint):
5. 2015. szeptemberében indult képzés - vezetői: dr.Pintér Gábor és Bán Judit
6. 2015. októberében indult képzés - vezetői Dr. Bajza Yvonne, Dr. Draskóczy Magda és Török Iván
7. 2016. szeptemberében indult képzés - vezetői: Dr. Bajza Yvonne, Dr. Draskóczy Magda és Török Iván
8. 2016. áprilisában indult képzés - vezetői: Ajtay Gyöngyi - Dr. Szászné Bán Judit - Dr. Tóth Erika
9. 2016. szeptemberében indult képzés - vezetői: Dr. Kovács Dóra - Rózsa Ildikó - Dr. Tóth Erika
10. 2017. októberében indult képzés - vezetői: dr Bajza Yvonne, dr. Draskóczy Magda és Török Iván.
11. 2017. őszén indult képzés - vezetői: Prof.Dr.Tringer László - Dr. Pintér Gábor
12. 2018. őszén indult képzés - vezetői: dr. Bajza Yvonne, dr. Szászné Bán judit és dr. Kovács Dóra
13. 2019. januárjában indult képzés- vezetői: dr Bajza Yvonne, dr. Draskóczy Magda és Török Iván.
14. 2018. őszén indult képzés- vezetői: Dr. Pintér Gábor és Pataky Krisztina