Konferencia                         Pszichoterápiás Tanács                        Facebook
Copyright 2018 MASZKPTE 

Letölthető Képzési Rend

INDULÓ SZEMÉLYKÖZPONTÚ PSZICHOTERÁPIÁS/TANÁCSADÓI MÓDSZERSPECIFIKUS KÉPZÉSEK
a Képzési Rend szerint:

Kérjük olvassák el a részletes tájékoztatókat!

  • 2021. szeptember 29-én Budapesten
Tringer László prof.emeritus és
Pintér Gábor c.egyetemi tanár  teljes személyközpontú módszerspecifikus kiképző programot indít .
A képzés a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében és tanulmányi rendje szerint  folyik, s orvosok és pszichológusok számára egyben a pszichoterápiás szakképzés teljes személyközpontú módszerspecifikus fázisa. Pszichoterapeuták számára "személyközpontú pszichoterapeuta" , másoknak "személyközpontú tanácsadó" végzettséget ad. A tanfolyam elemei: sajátélményű önismereti csoport (a programban mint képzési előfeltétel), pszichoterápiás tréning, elmélet, szupervízió. 
A tanfolyam a képzési rend szerint halad.  Általában havonta egy alkalommal, szerdai napokon leszünk együtt  + néhány intenzív blokkban.  Pszichoterapeuta jelöltek,  rezidensek, szakpszichológusok,  illetve orvosok és pszichológusok  jelentkezését várjuk!
Előzetes regisztráció a rogerstanfolyam@gmail.com címen lehetséges rövid motivációs levéllel és szakmai - végzettségi adatokkal. Az első interjúkra május-júniusban kerül sor.
  • 2021 tavasza végén, Szegeden melynek kiképzői (önismereti blokk):
dr. Tóth Erika személyközpontú kiképző pszichoterapeuta,pszichiáter
Kostyalik János személyközpontú tanácsadó, klinikai szakpszichológus
A kezdést a COVID-19 járványhelyzet befolyásolja, mindenképpen szükséges az önismeretet személyes formában elindítani, de még jobb lenne, ha végig így tudnánk vinni.
A képzés önismereti, tréning/elmélet és szupervíziós fázisból épül fel. A folyamat az önismereti résszel (150 óra - 3 félév - 15 alkalom) kezdődik, mely beszámítható a klinikai szakpszichológus képzésbe, illetve számos más intézmény/képzőhely által előírt önismereti blokknak megfelel. Ezt követi a tréning/elméleti fázis (150 óra, 3 félév, + 20 óra terápiás lánc), majd a szupervízió (100 óra, 2 félév).
Jelentkezni a Egyesületünk adminisztratív segítőjénél, Kánvási Ferencné Mártinál lehet a +36(20)354-95-09 telefonszámon kedd délután 15-18 óra között, vagy a kanvasiferencne@gmail.com e-mail címen.
További részletekkel jelentkezünk, ha a kezdés időpontja jobban előre látható.


  • 2021 tavaszán,  előreláthatóan február/márciusi kezdéssel
Budapesten, melynek kiképzői:
dr. Kovács Dóra pszichiáter, kiképző személyközpontú pszichoterapeuta
dr. Klein Izabella intermodális művészetterapeuta, mentálhigiénés segítő, személyközpontú tanácsadó
A tervek szerint 3 hetente szombatonként vagy vasárnaponként, alkalmanként 10 tanórában, 09:30-17:30 között
A teljes képzés 3 év alatt elvégezhető.
Jelentkezés, érdeklődés:
Klein Izabella: klein.izabella@gmail.com
Kovács Dóra: kovacsdoracsilla@gmail.com
Kiképzőink

Kiképző pszichoterapeuták: dr. Bajza Yvonne, dr. Kovács Dóra, dr. Pintér Gábor, dr. Ratkóczi Éva, Rózsa Ildikó, dr. Tóth Erika, Prof. dr. Tringer László
Személyközpontú kiképzők: dr. Szászné Bán Judit, dr. Draskóczy Magda, dr. Speer Józsefné, Török Iván

A képzésbe meghívott személyközpontú csoportvezetők: Ajtay Gyöngyi, Imre Gábor, Kostyalik János, dr. Klein Izabella, Pataky KrisztinaKedves Tagtársunk, Kedves Jelentkezők!

A Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület Tanulmányi Bizottságának állásfoglalása az Egyesület hallgatói és oktatói számára:
A módszerspecifikus személyközpontú képzésben a hatályos járványügyi intézkedések alapján, május 24-től vissza lehet térni a kontaktóra megtartására. Ettől a dátumtól kezdve ismét indítható személyközpontú kiképző csoport önismereti blokkal.
Kérjük, hogy a visszaállás, a hallgatók és az oktatók igényeit figyelembe véve biztonságosan, a jelenlegi járványügyi rendelkezéseket betartó módon történjen!
Köszönjük a türelmet és a kitartást módszerünk és oktatóink mellett!

Dr. Baginé dr. Tóth Erika elnök
az Elnökség és a Tanulmányi Bizottság nevében