FELHÍVÁS

Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület
éves konferenciája
"Az elfogadás terei"
2023. szeptember 22-23.

Az elfogadás a személyközpontú módszer egyik alapvető elve és hatótényezője, amit más terápiás, és általánosságban az embert a középpontba helyező viszonyulások is magukénak vallanak. A feltételnélküliség már több kérdést vet fel az adott kapcsolat jellege, az egyén és a csoport szocializációja, vagy akár a kulturális szabályok mentén. "Úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább az egyéni, de főképp csoportosan szerzett önismeret, az attitűdök megváltoztatásának a képessége, az előítéletek csökkentése a megoldás, s minden, az emberről szerzett olyan minőségű tudás, amelyet sokkal inkább az irodalom, a filozófia, a művészetek közvetítenek. Ugyanakkor azt is igaznak véljük, hogy az elfogadás tudományosan is megragadható" (Pintér, 2022, 80.)

Mindezek szellemében rendez országos konferenciát a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület "Az elfogadás terei" címmel. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a témával foglalkozó szakemberek számára kutatási eredményeik, szakmai tapasztalataik bemutatására, valamint egy elmélyült szakmai diskurzus kialakulására.

A konferenciára az elismert hazai elméleti szakértők mellett örömmel vesszük a személyközpontú módszert alkalmazó gyakorló szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, szociális munkások, pedagógusok), valamint a témával elmélyülten foglalkozó fiatal kutatók, doktoranduszok és hallgatók jelentkezését is. Az előadások tervezett időtartama 15 perc, amelyet minden esetben 5 perc kérdésekre szánt idő követ.

A konferencia időpontja: 2023. szeptember 22-23. Helyszíne: Budapest, ELTE PPK, Kazinczy utcai épület.
Az előadások nyelve: magyar Az absztraktok beküldésének határideje: 2023. június 16.
A jelentkezéseket a rogerskonferencia@gmail.com címre várjuk az előadás 150-250 szavas összefoglalójával .doc vagy .docx formátumban, a következő formai kritériumok betartásával: 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, másfeles sorköz, sorkizárás. A szervezők a beérkezett absztraktok szakmai lektorálása után alakítják ki az előadók körét.

A szervezők 2023. július 1-ig tájékoztatják a jelentkezőket a szakmai lektorálás eredményeiről.

Szervezőbizottság: Dr. Kovács Dóra, Dr. Papp-Zipernovszky Orsolya, Varga Rita
Konferencia                         Pszichoterápiás Tanács                        Facebook
Copyright 2018 MASZKPTE